Börek ve çörek arasında gerçekten ilginç farklar var. Mesela böreğin hamur yapısı ince ve katmanlı olduğu için pişme esnasında çıtır bir dokusu oluyor. Çörek ise daha kalın ve yumuşak bir hamurdan yapılıyor ki bu da onun hafif ve kabarık olmasını sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda çörek tercih etmenin verdiği lezzet başka! Yine de böreğin özel günlerde gösterdiği şatafat, onu daima merak konusu yapıyor. Bu iki hamur işi arasındaki çeşitliliğin yansımaları, Türk mutfağının ne kadar zengin olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Kısacası, her ikisi de farklı zamanlarda ve mekanlarda tercih edilerek damakları şenlendiriyor!
Börek ve çörek arasında gerçekten ilginç farklar var. Mesela böreğin hamur yapısı ince ve katmanlı olduğu için pişme esnasında çıtır bir dokusu oluyor. Çörek ise daha kalın ve yumuşak bir hamurdan yapılıyor ki bu da onun hafif ve kabarık olmasını sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda çörek tercih etmenin verdiği lezzet başka! Yine de böreğin özel günlerde gösterdiği şatafat, onu daima merak konusu yapıyor. Bu iki hamur işi arasındaki çeşitliliğin yansımaları, Türk mutfağının ne kadar zengin olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Kısacası, her ikisi de farklı zamanlarda ve mekanlarda tercih edilerek damakları şenlendiriyor!
Cevap yaz