Tahinli Çörek Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Tahinli Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Çörek

Tahinli çörek, tatlı çörekler arasında yer alan ve özellikle çocukların severek yiyebileceği atıştırmalık yiyecekler arasındadır. Hem çay saatleri için hem de kahvaltı için uygun bir yiyecek olmasının yanı sıra, misafirlerinize de sunabileceğiniz harika bir ikramlık olması, bu tarifi evinizde mutlaka bulundurmanız gerektiğini gösterir. Bu tarif sayesinde misafirlere ne ikram edeceğiniz konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Tahinli Çörek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 3 su bardağı un (gerekirse biraz daha fazla)
İç Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri İçin Malzemeler

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Ceviz ya da fındık
  • Susam (isteğe göre)
Tahinli Çörek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ılık sütü hamur yoğurma kabına alın. İçine mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından sıvı yağı, tereyağını ve 3 su bardağı unu ekleyin. Eğer hamurunuz çok cıvık olursa ve elinize yapışıyorsa, biraz daha un ekleyebilirsiniz. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra, bu hamuru 1 saat kadar dinlendirin ve hamurun mayalanmasını bekleyin.

Hamur mayalandıktan sonra, tahinli çörek hamurunu tekrar yoğurup 12 adet hamur bezesi halinde ayırın. Parçalara ayırdığınız bezeleri isterseniz elinizle, isterseniz merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında inceltin. Hazırladığınız iç malzemelerini bir kapta karıştırdıktan sonra, bir yemek kaşığı alıp hamurun üzerine iyice yayın. Daha sonra hamuru rulo gibi sarın ve en az yarım saat bekletin.

Tüm hamurlar için aynı işlemi yaptıktan sonra, beklettiğiniz ruloları tezgâhın üzerinde yuvarlayarak inceltin. Daha sonra spiral şekilde sarıp yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Tüm tahinli çörek hamurlarını tepsiye aldıktan sonra, üzerine yumurta sarısı sürün. Ardından diğer üst malzemeleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve servis edin.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Tahinli çöreğin lezzetini artırmak için, içine ceviz ve fındık ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çöreklerin üzerine susam serpiştirerek görsellik ve lezzet katabilirsiniz. Çöreklerinizi daha uzun süre taze tutmak için, hava almayan bir kapta saklamayı unutmayın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Çörek Otu

Çörek Otu

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çörek Otu Bal ve Tarçın Kullanımı

Çörek Otu Bal ve Tarçın Kullanımı

Çörek Otu Yağı İçilir  mi?

Çörek Otu Yağı İçilir mi?

Çörek Otu Nedir?

Çörek Otu Nedir?

Çörek Otu Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu ile Zayıflama

Çörek Otu ile Zayıflama