Tahinli Çörek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tahinli Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Çörek, tatlı çörekler içerisinde yer alan ve özellikle çocukların severek yiyebileceği atıştırmalık yiyecekler arasında yer alır. Hem çay saatleri için hem de kahvaltı için uygun bir yiyecek olmasının yanı sıra misafirlerinize de sunabileceğiniz bir yiyecek olması evinizde mutlaka bulunması gereken bir tarif olduğunu gösterir. Bu tarif sayesinde misafirlere ne ikram edeceğim endişesinden kurtulabilmeniz mümkün olacaktır.

Tahinli Çörek için Gerekli Malzemeleri
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 3 çay bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında bekletilmiş olsun)
  • 3 su bardağı un (Gerekirse biraz daha fazla)
İç malzemeleri
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri için malzemeleri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Ceviz ya da fındık
  • Susam (İsteğe göre)
Tahinli Çörek Nasıl Yapılır?

İlk olarak ılık sütü hamur yoğurma kabına alıyoruz. İçine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırıyoruz. Üstüne sıvı yağı, tereyağı ve 3 su bardağı unu ekliyoruz. Eğer hamurumuz çok cıvık olursa ve elinize yapışıyorsa bu durumda biraz daha un ekleyebilirsiniz. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra bu hamuru 1 saat kadar dinlendirin ve hamurun mayalanmasını bekleyin. Daha sonra hamur mayalandıktan sonra Tahinli Çörek hamurumuzu tekrar yoğurup 12 adet hamur bezesi halinde ayırıyoruz.

Parçalara ayırdığımız bezeleri isterseniz elinizle isterseniz merdane yardımıyla 1 cm olacak şekilde inceltin. Hazırladığımız iç malzemelerini bir kapta karıştırdıktan sonra bir yemek kaşığı alıp hamurun üzerine iyice yayın. Daha sonra hamuru rulo gibi sarın ve en az yarım saat bekletin. Tüm hamurlar için aynı işlemi yaptıktan sonra beklettiğimiz ruloları tezgâhın üzerinde yuvarlayarak inceltiyoruz. Daha sonra spiral şekilde sarıp yağlı kâğıt serili tepsiye diziyoruz. Tüm Tahinli Çörek hamurlarını tepsiye aldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Daha sonra diğer üst malzemelerimizi serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve servis edin.

Afiyet Olsun.

Tahinli Çörek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çörek Otu ile Zayıflama

Çörek Otu ile Zayıflama

Çörek Otunun Hikayesi

Çörek Otunun Hikayesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çörek Otu Karaciğere İyi Gelir  mi?

Çörek Otu Karaciğere İyi Gelir mi?

Çörek Otu Yağı Kilo Aldırır mı?

Çörek Otu Yağı Kilo Aldırır mı?

Çörek Otu Zararları Nelerdir?

Çörek Otu Zararları Nelerdir?

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

Çörek Otu Nasıl Kullanılır?