Oktay Usta'nın haşhaşlı çörek tarifini görünce aklıma hemen kahvaltı günleri geldi. Gerçekten de kahvaltılarda ya da çay saatlerinde bu tür lezzetler harika oluyor. Haşhaş ezmesinin kullanılması, çöreğe hem farklı bir tat katacak hem de onu besleyici kılacak. Malzemelerin çeşitliliği de dikkatimi çekti; her biri evde kolaylıkla bulunabilecek şeyler. Özellikle mayalanma sürecinin ardından hamuru açıp içine haşhaş ezmesini sürmek ne kadar keyifli bir aşama! Fırından çıkan çöreklerin altın rengini alması, mis gibi kokusu da cabası. Yanında bir çay ya da kahve ile harika bir ikili oluşturacağı kesin. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum, misafirlerimi etkilemek için de birebir! Peki, siz bu tarifi denedikten sonra hangi malzemelerle farklı versiyonlar yapmayı düşünüyorsunuz?
Oktay Usta'nın haşhaşlı çörek tarifini görünce aklıma hemen kahvaltı günleri geldi. Gerçekten de kahvaltılarda ya da çay saatlerinde bu tür lezzetler harika oluyor. Haşhaş ezmesinin kullanılması, çöreğe hem farklı bir tat katacak hem de onu besleyici kılacak. Malzemelerin çeşitliliği de dikkatimi çekti; her biri evde kolaylıkla bulunabilecek şeyler. Özellikle mayalanma sürecinin ardından hamuru açıp içine haşhaş ezmesini sürmek ne kadar keyifli bir aşama! Fırından çıkan çöreklerin altın rengini alması, mis gibi kokusu da cabası. Yanında bir çay ya da kahve ile harika bir ikili oluşturacağı kesin. Bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorum, misafirlerimi etkilemek için de birebir! Peki, siz bu tarifi denedikten sonra hangi malzemelerle farklı versiyonlar yapmayı düşünüyorsunuz?
Cevap yaz