Tahinli haşhaşlı çörek tarifini okuduktan sonra, bu kadar lezzetli bir atıştırmalığı evde yapmanın ne kadar kolay olduğunu düşündüm. Özellikle mayanın aktif hale gelmesi için sütün sıcaklığının önemi dikkatimi çekti. Bu noktayı atlamamak gerekiyor, aksi halde maya ölebilir. Ayrıca, tahin ve haşhaşın kalitesinin lezzeti artırdığı bilgisi de oldukça önemli. Hamuru açarken fazla un kullanmamak gerektiğini öğrenmek, çöreğin dokusunu korumak için faydalı bir ipucu. Peki, sizce bu tarifte en çok hangi püf noktasına dikkat edilmeli?
Tahinli haşhaşlı çörek tarifini okuduktan sonra, bu kadar lezzetli bir atıştırmalığı evde yapmanın ne kadar kolay olduğunu düşündüm. Özellikle mayanın aktif hale gelmesi için sütün sıcaklığının önemi dikkatimi çekti. Bu noktayı atlamamak gerekiyor, aksi halde maya ölebilir. Ayrıca, tahin ve haşhaşın kalitesinin lezzeti artırdığı bilgisi de oldukça önemli. Hamuru açarken fazla un kullanmamak gerektiğini öğrenmek, çöreğin dokusunu korumak için faydalı bir ipucu. Peki, sizce bu tarifte en çok hangi püf noktasına dikkat edilmeli?
Cevap yaz