Ekmek hamurundan çörek yapma süreci gerçekten de oldukça keyifli görünüyor. Hamurun mayalanması aşamasında sabırlı olmak gerektiğini düşünüyorum; çünkü bu aşama çöreğin kabarıp lezzetini artıracak en önemli noktalardan biri. Peki, iç harcı için peynirli ya da zeytinli yapmayı mı tercih edersiniz yoksa patatesli veya kıymalı mı? Hangi iç harcı seçerseniz seçin, doğru baharatlarla lezzetini artırmak da önemli gibi görünüyor. Ayrıca, çörekleri pişirirken üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpmek, sadece görünümünü değil, lezzetini de artıracaktır. Sizce ev yapımı çöreklerin tadı marketten alınanlardan daha mı güzel?
Ekmek hamurundan çörek yapma süreci gerçekten de oldukça keyifli görünüyor. Hamurun mayalanması aşamasında sabırlı olmak gerektiğini düşünüyorum; çünkü bu aşama çöreğin kabarıp lezzetini artıracak en önemli noktalardan biri. Peki, iç harcı için peynirli ya da zeytinli yapmayı mı tercih edersiniz yoksa patatesli veya kıymalı mı? Hangi iç harcı seçerseniz seçin, doğru baharatlarla lezzetini artırmak da önemli gibi görünüyor. Ayrıca, çörekleri pişirirken üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpmek, sadece görünümünü değil, lezzetini de artıracaktır. Sizce ev yapımı çöreklerin tadı marketten alınanlardan daha mı güzel?
Cevap yaz