Çörek otu yetiştiriciliği ile ilgili öğrendiğim bilgilere göre, bu bitkinin en iyi yetiştiği yerler arasında Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi öne çıkıyor. Burada elde edilen çörek otu tohumları, kalitesiyle dikkat çekiyor. Mısır da önemli bir üretim merkezi, orada yetiştirilen çörek otu ise dünya pazarında büyük bir talep görüyor. Pakistan ve Hindistan'ın kuzey bölgeleri de yüksek verim sağlıyor. İran ise bu bitkinin yetiştirilmesi için uygun iklim koşullarına sahip. Sizce bu ülkelerde çörek otu üreticileri hangi zorluklarla karşılaşıyor? Özellikle hastalıklar ve pazar talebi konusunda neler yaşanıyor?
Çörek otu yetiştiriciliği ile ilgili öğrendiğim bilgilere göre, bu bitkinin en iyi yetiştiği yerler arasında Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi öne çıkıyor. Burada elde edilen çörek otu tohumları, kalitesiyle dikkat çekiyor. Mısır da önemli bir üretim merkezi, orada yetiştirilen çörek otu ise dünya pazarında büyük bir talep görüyor. Pakistan ve Hindistan'ın kuzey bölgeleri de yüksek verim sağlıyor. İran ise bu bitkinin yetiştirilmesi için uygun iklim koşullarına sahip. Sizce bu ülkelerde çörek otu üreticileri hangi zorluklarla karşılaşıyor? Özellikle hastalıklar ve pazar talebi konusunda neler yaşanıyor?
Cevap yaz