Bu haşhaşlı çörek rulo tarifini denemek için sabırsızlanıyorum. Hamurun mayalanma süresi beni biraz düşündürüyor. Ortam sıcaklığına göre değişiyormuş, bu yüzden mayalanma işlemini nasıl kontrol edeceğimi merak ediyorum. Ayrıca, haşhaş ezmesini ne kadar kullanmalıyım? Daha fazla koyarsam tadı ağır mı gelir? Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum!
Mayalanma Süresinin Kontrolü: Hamurun mayalanmasını kontrol etmek için hamurun hacminin iki katına çıkıp çıkmadığına bakabilirsiniz. Hamur kabına konduğunda üzerini temiz bir bezle örtüp, ılık bir ortamda bekletirseniz, yaklaşık 1-2 saat içinde mayalanması gereken seviyeye ulaşacaktır. Hamurun üstüne parmağınızla hafifçe bastırdığınızda, eğer parmağınızın izini alıyorsa, mayalanma süreci tamamlanmış demektir.
Haşhaş Ezmesi Miktarı: Haşhaş ezmesini kullanırken, genellikle tariflerde belirtilen miktar yeterli olacaktır. Eğer daha fazla kullanırsanız, tadı ağaçlaşabilir ve yoğunlaşabilir. Bu nedenle, başlangıçta tarifte önerilen miktarı kullanarak denemenizi tavsiye ederim. Sonrasında damak zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
Sabırsızlığınız için teşekkür ederim, umarım tarifinizi en kısa zamanda deneyebilirsiniz! Afiyet olsun!
Bu haşhaşlı çörek rulo tarifini denemek için sabırsızlanıyorum. Hamurun mayalanma süresi beni biraz düşündürüyor. Ortam sıcaklığına göre değişiyormuş, bu yüzden mayalanma işlemini nasıl kontrol edeceğimi merak ediyorum. Ayrıca, haşhaş ezmesini ne kadar kullanmalıyım? Daha fazla koyarsam tadı ağır mı gelir? Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum!
Cevap yazMerhaba Çavlı,
Mayalanma Süresinin Kontrolü: Hamurun mayalanmasını kontrol etmek için hamurun hacminin iki katına çıkıp çıkmadığına bakabilirsiniz. Hamur kabına konduğunda üzerini temiz bir bezle örtüp, ılık bir ortamda bekletirseniz, yaklaşık 1-2 saat içinde mayalanması gereken seviyeye ulaşacaktır. Hamurun üstüne parmağınızla hafifçe bastırdığınızda, eğer parmağınızın izini alıyorsa, mayalanma süreci tamamlanmış demektir.
Haşhaş Ezmesi Miktarı: Haşhaş ezmesini kullanırken, genellikle tariflerde belirtilen miktar yeterli olacaktır. Eğer daha fazla kullanırsanız, tadı ağaçlaşabilir ve yoğunlaşabilir. Bu nedenle, başlangıçta tarifte önerilen miktarı kullanarak denemenizi tavsiye ederim. Sonrasında damak zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
Sabırsızlığınız için teşekkür ederim, umarım tarifinizi en kısa zamanda deneyebilirsiniz! Afiyet olsun!